Artık gezegenimiz için üzerimize düşeni yapmak, giderek daha önemli hale geldi. Bu nedenle dikkatler, organik pamuktan imal kıyafet koleksiyonlarına daha fazla çevriliyor. Organik pamuğun, gelecek için öneminin artık daha fazla vurgulanması gerekiyor. Organik pamuk demek, toksik pestisitlerin zararlı etkilerinden kaçınan doğal ve biyolojik olarak parçalanabilen bir elyaf demektir. Organik pamuk, ayrıca gelişmekte olan ülkelerde pamuk üreticilerinin ve çevrenin yararlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

Peki, organik pamuk nereden geldi? Bilim insanlarına göre organik pamuk, Hindistan ve Pakistan kökenlidir ve ilk kullanımı MÖ 6.000'e, İndus deltasına uzanır. Organik pamuklu ürünler, çevreye olan olumlu etkileriyle birlikte, lifleri çok daha uzun olduğu için cilt için daha yumuşak ve daha güvenlidir. Yumuşaklığı, cilde olan faydaları ve üretim sürecinde zararlı kimyasalların kullanılmaması nedeniyle tişört üretiminde de daha iyi bir seçimdir. Sizce de artık, organik tişört satın almanın zamanı gelmedi mi?

Organik Pamuğun Geçmişi ve Geleceği

 

Eğer giydiğiniz kıyafetlerden dolayı alerjiniz veya cilt hastalıklarınız varsa, yeniden düşünmenin ve farklı bir kumaş veya kıyafet malzemesi satın almanın zamanı geldi. Çeşitli cilt sorunlarından kaçınmak için organik pamuğa geçin. Organik pamuk, 1. yüzyılda, Arap tüccarlar tarafından İtalya ve İspanya'ya getirildi ve daha sonra ortaçağın sonlarında Avrupa'ya tanıtıldı. Herhangi bir pestisit veya gübre kullanılmadan yetiştirilen organik pamuk, 16. yüzyılın sonunda Asya ve Amerika'nın daha sıcak bölgelerinde zaten hasat ediliyordu.

Genetiği değiştirilmemiş bitkiler kullanılarak organik pamuk üretimi Mezopotamya, Mısır ve Nubia'ya yayıldı. 18. yüzyılda Afrika'ya tanıtılan ve ardından Hindistan, Pakistan ve Çin'e yayıldı. Sanayi Devrimi sırasında, eğirme makinesi ve çırçır makinesinin icadı, pamuk imalat endüstrisine çok yardımcı oldu. Doğal renkli pamuk, yaklaşık bir asır ortadan kaybolduktan sonra 1990'ların başında bir anda bir moda öğesi olarak ortaya çıktı.

Artık sürdürülebilir pazarlarda adından sıkça söz ettiren organik pamuk,  pamuk çiftçileri tarafından solunan yüksek miktardaki pestisit ve böcek ilacı miktarını azaltmaya yardımcı oluyor. Organik pamuk artık dünya çapında uygulanmakta ve çoğu şirket çevre dostu malzemeye geçiş yapmaktadır. Özellikle organik tişört üretimindeki artış ve organik ürünlerin ana moda endüstrisine girmesinden bu yana, teknik artık keten ve yünde de kullanılıyor.

Tişört Üretiminde Neden Organik Pamuk?

 

Organik pamuk giymeyi seçmenin çeşitli faydaları vardır. Organik pamuklu tişörtler çevreye ve pamuk yetiştiricilerine faydalı olmasının yanı sıra cilt üzerinde çok daha yumuşaktır. Küçük ölçekli çiftçilerin çok sayıda pestisit satın almak zorunda kalmaması nedeniyle pamuk çiftçilerinin çalışma ortamı da iyileştirilir. Toprağın uzun süre sağlıklı kalmasına yardımcı olan ve toprak verimliliğini etkilemeyen organik pamuk, alternatif gübre ve doğal kullanır.

Pahalı GD tohumlar, sentetik gübreler ve yoğun işgücü kullanımı olmadığından, organik pamuk üretmenin maliyeti de nispeten daha düşüktür. O halde siz de organik pamuğa ve organik tişört ürünlerine geçin. Böylece, cildinizi ve çevrenizi mutlu edin. Sektörde lider konumdaki, White&Simple firması ürünlerine bir göz atın. Firmamız ürünleri arasında, mutlaka size uygun bir şey bulacağınızdan hiç kuşkumuz yok. Sertifikalı ürünlerimiz, nemi kontrol etme, yalıtma, rahatlık sağlama gibi birçok avantaja sahiptir.