“Yediğin şey neyse sen osundur” sözünü muhtemelen duymuşsunuzdur. Peki, giydiğin şey neyse o musundur? Organik kelimesinin, çoğunlukla organik gıda ile bütünleşen bir kelime olduğu sanılır. Oysa organik kelimesi, kıyafetler ile de bütünleşen bir kelimedir. Vücudunuza giydiğiniz ürün, en az yediğiniz ürün kadar önemli olabilir. Market sepetinizi organik meyve ve sebzelerle dolduran biriyseniz muhtemelen, organik kıyafetler ve organik tişört konusunda hassassınızdır.  

Tişörtler gibi hazır giyimde organik ürünler, kesinlikle abartı değildir. Bir markanın, herhangi bir ürün etiketine organik kelimesini yazması o kadar kolay olmaz. Organik sertifikalı olmak, fazlasıyla özveri gerektirir. GDO'lar gibi sentetik gübreler ve genetik mühendisliği kullanılmayan organik pamuktan üretilen tişörtler gibi sertifikalı organik tekstiller, sürdürülebilir ürünlerdir. Sürdürülebilirlik demek, mümkün olduğunca organik ve adil üretim yapmak demektir.

Bu gelişim, durağan bir hedef değil, bir süreçtir. %100 organik tişört üretim adımlarında, doğal elyafın kaynakları korunur. Kontrollü bir ortamda organik olarak yetiştirilen pamuktan üretilen organik ürünler, tohumdan toprağa ve fabrikaya kadar çevreyi en az etkileyen yöntem ve malzemeler kullanılarak üretilir. Ve tişörtlerde, tüm zamanların en sevdiğimiz kumaşlarından biri olan organik pamuğun yükselişte olmasının nedeni budur.

Organik Pamuk ve Çevre

 

Organik tişört satın almak kadar küçük bir şeyin, çevre üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Çünkü organik pamuğun, toprak erozyonunu %26 oranında azalttığı bilinir. Organik pamuk üretimi, çevreye ve insanlara zarar verebilecek kimyasallar kullanılmadan yapılır. Organik pamuk üretiminin diğer avantajları şu şekilde sıralanabilir:  

·        Toprağın doğal dengesini ve bileşimini bozmaz.

·        Toprağın verimliliğini korur ve yeniler.  

·        Su tasarrufu sağlar.

·        Yararlı bakterileri korur.

·        İklim değişikliği ile mücadeleye yardımcıdır.

Organik Tişört ve Siz

 

Cilde zarar vermeyen organik tişört giymek, ister çevreye yardım etmeye söz vermiş olun ister bu sizin sadece kişisel tercihiniz olsun, sağlığınızı doğrudan etkiler. Organik pamuğun yetiştirilmesi ve işlenmesinde kimyasal kullanılmadığı için kimyasalın bitmiş üründe kalabileceğine dair endişe ortadan kalkar. Yıkandıktan sonra bile kalıntı kalma ve cilt tahrişine neden olma olasılığı yoktur. Organik tişört bilhassa, hassas cildi ve egzama gibi cilt problemlerinden muzdarip olanların vazgeçilmezidir.  

Organik pamuktan bir tişört üretmek için doğal veya su bazlı boyalar, beyazlatma için peroksit ve diğer daha güvenli ürünler gibi alternatifler kullanılır. Organik pamuğun ayrıca daha yumuşak hissettirdiği, hipoalerjenik olduğu ve geleneksel pamuğa göre daha uzun süre dayanabildiği söylenir. White&Simple gibi lider markalar, kendilerini tamamen organik harekete, organik giyime ve daha fazlasına adamıştır.

Organik Tişört Üretimi

 

Birbirinden kaliteli organik tişört modeli sunmaktan gurur duyan White&Simple firmamız, üretimlerinde organik pamuğa büyük ölçüde odaklanmıştır. Hem erkeklere hem kadınlara yönelik hem de ünisex olarak tasarlanan organik tişört modellerimiz, Global Organik Tekstil Standardı Sertifikası’na (GOTS) sahiptir. Rekabetçi fiyatlı modellerimizi ideal kılan, organik pamuğun nefes alabilirliğini, şıklığı ve konforu en nitelikli biçimde yansıtmasıdır. Yıkandıktan sonra çekme yapmayan ürünlerimiz ile siz de fark yaratmaya başlayabilirsiniz.