Tişörtler her zaman var olmuştur, ancak bir şekilde onları yeni hissettirmenin yolları bulunmaktadır. Bu yollardan birisi de, organik tişört üretimidir. Organik pamuktan üretilen bu tişörtler, hem de daha sağlıklı ve daha çevre dostu bir alternatiftir. Çünkü organik pamuk, yönergelere göre üretilir ve üretiminde tohumlar, böcek ilaçları, kimyasallar yani genetiği değiştirilmiş yardımcı maddeler kullanılmaz. Organik tişört giyen duyarlı biri, kendisiyle her zaman şu şekilde övünür: 

 

·        Ben doğaya karşı nazik ve saygılı biriyim.

·        Ben, gezegenim için elimden geleni yapan biriyim.

·        Kendimle gurur duyuyorum.

·        Ben tüm insanlara örnek biriyim.

·        Bu tişörtler içinde güvendeyim.

 

White&Simple, her mevsime özel, çevre ve insan dostu organik tişört üretimi ile sürdürülebilir yaşama destek vermekten gurur duyar. Firmamızdan yaptığınız her alışverişten mutlaka karlı çıkarsınız. GOTS sertifikalı yüzde yüz organik pamuktan imal ürünlerimiz, geniş beden aralığına sahiptir. İpeksi yumuşaklık kadar dayanıklılığa sahip tişörtlerimiz, cildinizi tahriş etmez ve ona zarar vermez. White&Simple, güçlü etik değerler üzerine kurulu, organik tişört ve moda sevgisini birleştiren bir markadır.  

Organik Tişörtte GOTS Sertifikası Amacı Nedir?

 

GOTS, Global Organik Tekstil Standardı kısaltmasıdır. GOTS sertifikasının amacı, son tüketiciye güvence sağlamaktır. Organik tişört ürününde, organik pamuğun hasat edilmesinden çevresel ve sosyal açıdan sorumlu üretime ve etiketlemeye kadar organik statüyü tanımlar. White&Simple gibi GOTS belgeli firmalar, bu sertifika sayesinde ürünlerinin en yüksek standartlara sahip olduğunu kanıtlar. Bu standartlar, denetleme ve yerinde inceleme yoluyla belirlenir.   

GOTS, organik liflerden üretilen tekstiller için dünyanın önde gelen işleme standardı olarak kabul edilir. Organik tekstil tedarik zincirinde üst düzeydeki çevresel kriterleri tanımlayan Global Organik Tekstil Standardına dair Global Standart, Toprak Birliği (İngiltere), Organik Ticaret Birliği (OTA), Uluslararası Doğal Tekstil Endüstrisi Birliği (IVN) (Almanya) ve Japonya Organik Pamuk Birliği'nden oluşur. GOTS sertifikası alabilmek için sosyal kriterlere uyum gerekir.

 

En Yüksek Standarda Sahip Organik Tişörtler

 

White&Simple organik tişört üretimi düşük toksisite, minimum karbon ayak izi ve hammadde hasadında çalışan işçiler için sosyal uygunluğu sağlayan ürünlerdir. GOTS sertifikasına sahip organik pamuktan tişörtlerimizden satın alarak;

 

1.      En az %95 organik lif içeren ürün satın alırsınız,

2.      Ağartıcı, formaldehit veya diğer toksik maddelerle işlem görmeyen ürün satın alırsınız.

3.      Toksik olmayan boyalarla renklendirilen ürün satın alırsınız.

4.      Katı sosyal ve çevresel standartları uygulayan, çalışanlarına ve dünyaya derin saygı duyan bir firmadan ürün satın alırsınız.  

5.      En yüksek standartları karşılayan ürün satın alırsınız.