İlk olarak, pamuğun çok yönlü bir malzeme olduğunu aklımızda tutmak zorundayız. Pamuğu yüzümüzü temizlemek için kullanırız, kıyafetlerimiz ve çarşaflarımız çoğunlukla pamuktan üretilir.  Bu da, bu inanılmaz elyafın büyümesi için büyük bir talep olduğu anlamına gelir. Bahsi geçen yüksek talep, büyük ölçüde artan ekim oranına yol açar ve pamuk üretiminin çevre üzerinde büyük bir etkiye sahip olmasının nedeni de budur. Ve pamuk, diğer mahsullerden daha fazla kimyasal kullanır.

 

Pamuk çiftçileri, mahsullerini yabani otlara ve böceklere karşı korumak için genellikle pestisit ve gübre formundaki kimyasallara büyük ölçüde güvenir. Ancak, organik pamuk çiftçisi ne kimyasal ne de genetiği değiştirilmiş bitkiler kullanmaz. Bu nedenle de organik pamuk üretimi yoluyla çevre üzerindeki olumsuz etki önemli ölçüde azalır. Bu yüzden organik tişört, hem kendiniz hem de çevreniz için daha sağlıklı bir seçenektir.

 

Organik Tişört ile Sağlığınıza Yatırım Yapın

 

Geleneksel pamuğun üretiminde kullanılan kimyasalların cilt reaksiyonlarına, alerjilere, astıma ve hatta kansere neden olabildiği, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği kanıtlanmıştır. Bu nedenle, GDO'lu ürünler ve kimyasallarla üretilen normal pamuk yerine yüzde yüz organik pamuktan üretilmiş tişörtleri seçmek, sağlığınıza yatırım yapmak açısından çok mantıklıdır. Elbette hepimiz, organik pamuğun ve organik tişört giymenin çevre için daha iyi olduğuna inanıyor ve biliyoruz.

 

CO2 üretimi de organik pamukta, geleneksel pamuğa kıyasla yaklaşık %46 daha azdır. Organik pamuklu ürün satın almayı seçtiğinizde, dünyadaki insanların, hayvanların ve doğal kaynakların sağlığını iyileştireceğinizi unutmayın. Tarımı daha düzenli ve dolayısıyla adil bir biçimde ticareti yapılan organik pamuktan imal organik tişört satın almak, pamuk çiftçileri için daha iyi çalışma koşulları yaratmak ve organik tarımı desteklemek açısından da önemlidir.

 

Tişört Dışında Organik Pamuktan Ne Tür Ürünler Yapılır?

 

Tüketicinin ilgisinin bir sonucu olarak, organik tişört dışında makyaj temizleme pedleri, kulak temizleme pamukları gibi daha birçok hijyenik kişisel bakım ürünü ve havlu, çarşaf, bornoz, battaniye, nevresim gibi ev eşyalarına kadar her şeyde organik pamuk lifi kullanılır. Oyuncaklar ve bebek bezi tarzı çocuk ürünlerinde, her türlü ve tarzdaki giysilerde ve hatta kırtasiye malzemeleri ve not kartlarında bile organik pamuk kullanılır.

 

Giyim firmaları, ürünlerinde lider marka White&Simple gibi ya yüzde 100 organik olarak yetiştirilmiş pamuk kullanır ya da bazı firmalar, küçük yüzdelerde organik pamuğu geleneksel pamukla karıştıran programlar geliştirir. Yurt içi ve yurt dışı organik pamuğun kullanımını yaygınlaştıran birkaç firma vardır. Bütün bunlara ek olarak, hayvan yemi için organik pamuk tohumu kullanılır. Ayrıca, kurabiye ve cips de dahil olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinde organik pamuk tohumu yağı kullanılır.

 

Dayanıklı ve çevre dostu ürünler yaratmak anlamına gelen White&Simple markasının, hem erkek hem de kadına hitap eden, her bedene uygun, yıkandığında çekme yapmayan sade ve şık tasarımları arasında aşağıdaki GOTS sertifikalı ürünler bulunur:

 

·        Organik pamuklu bisiklet ve V yaka uzun kollu basic tişört

·        Organik pamuklu bisiklet ve V yaka kısa kollu basic tişört

·        Organik pamuklu hoodie

·        Organik pamuklu sweatshirt