Mevsimlerin değişmesi ve havanın soğumaya başlamasıyla birlikte iyi ve kaliteli bir sweatshirt'e sahip olmak çok önemlidir. Organik pamuklu sweatshirtler nefes alabilirliği, çevre dostu oluşları ve uygun fiyatı nedeniyle popüler bir seçimdir. Bu ürünün çevre dostu olmasının nedeni, organik pamuktan kaynaklanır. Geleneksel pamuk, tipik olarak çok fazla pestisit gerektirir çünkü pamuk bitkisi, haşerelere çok yatkındır. Öte yandan, organik pamuk mahsullerdeki zararlıları doğal olarak uzaklaştırabilir.

Bu nedenle çok daha az pestisit kullanımı gerektiren organik pamuk çevre için çok daha dost hale gelir. Geleneksel pamuk, aynı toprakta tekrar tekrar yetiştirilir ve bu da, toprağın ve besin maddelerinin kalitesini düşürür. Organik pamuk üretiminde yapılan döndürme işlemi, toprağın sağlıklı kalması ve daha güçlü bir ürün üretilmesi sağlar. Daha az su tüketimi ve sera gazı emisyonu da, bu ürünün çevre dostu olmasını sağlayan etkenler arasındadır.

Organik pamuklu sweatshirtlerin tercih edilmesinin nedeni, organik pamuğun yapay tekniklerden ziyade doğal süreçlerle üretilmesidir. Organik pamuklu sweatshirt alışverişinde dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunur. Bu hususlardan en önemlileri şunlardır:

·        Boyaları dikkate aldığınızdan emin olun. Düşük etkili boyalar istemezsiniz.

·        Aradığınız uyumu düşünün.

·        Normal kesim, dar kesim veya bol kesim mi aradığınıza karar verin.

·        Rahat ve uzun süre dayanacak şekilde üretilmiş iyi bir sweatshirt seçin.

 

Bir Sweatshirt'ün Organik Pamuktan Üretildiğini Nasıl Anlarım?

 

Organik pamuk üretim, genellikle etikette "organik" kelimesi ile belirtilir. Organik pamuktan ürün satan firmaların uluslararası organik elyaf standartlarının geliştirilmesine yardımcı olmak için tekstil endüstrisindeki perakendecileri ve üreticileri içeren bir kuruluş olan Global Organic Textile Standard, yani GOTS sertifikasına sahip olmaları önemlidir.  Bu sertifika, 2005 yılında belirlenen standartlara uygunluk gösteren ürün ve firmalara verilir. 

 

White&Simple firmamızın, hemen hemen her bedendeki unisex ürünleri GOTS sertifikasına sahip ürünlerdir. Şardonlama yapılmayan ürünlerimiz, 3 iplik örme tekniği ile üretilmiştir. Nefes alabilen organik pamuklu sweatshirlerimiz de tıpkı basic tişörtlerimizde olduğu gibi rekabetçi fiyatlara sahiptir. Yıkama yüzünden çekme yapmayan ürünlerimiz, sadece rahat değil aynı zamanda çok şık organik pamuklu sweatshirt ürünleridir.

 

Organik pamuklu sweatshirtlerimiz, yazın ısıyı hapsetmediği ve terin kolayca kurumasını sağladığı, kışın da oldukça sıcak tuttuğu için tercih edilir. White&Simple markası, hem cildiniz hem de çevre için iyi olan, modaya uygun, %100 organik pamuktan yapılmış, taze renklerde çeşitli sweatshirtler sunar. Bu sweatshirtlerin imalatında organik ve kimyasal olmayan malzemeler kullanılır. Ürünlerimiz, ister evde ister sokakta ve işte gönül rahatlığıyla giyilebilecek, gülümsemenize uyacak çekicilik ve kalitede ürünlerdir.