Minimal bir gardıroba sahip olmanın en iyi tarafı; zamansız parçalara sahip olmanız ve her zaman şık hissetmenizdir. Ancak öncelikle cevap vermeniz gereken soru: minimalist gardırop size göre mi? Tarzınızı oluşturan kilit parçalarınız varmı yoksa dolabınız tam bir kaos mu?

Bunu cevaplayabiliyorsanız sizi sadelik, basitlik, zen yoluna çıkmaya hazırlayabiliriz. Ama hala düşünüyorsanız veya 2 kelimeyle tarzınızı özetleyemiyorsanız sizin de gardırop, alışveriş ve modayla imtihanınız bitmemiş demektir.

Tespit Edin

Öncelikle sevdiğiniz renk ve kesimleri belirleyerek başlayabilirsiniz. Mesela fotoğraflarınıza bakarak en çok hangi renkleri kullanmışsınız, paylaşımlarınız da hangi parçalar önplana çıkıyor gibi kendi öz planlamanızı yapabilirsiniz.

Basic Parçalardan Yardım Alın

Sizce de basic tişörtler en kolay kombinlenen parçalardan değil mi? Trendlere göre modelleri güncellense de fresh görünümünle her daim dikkat çekmeye devam edecek. Akılların karıştığı hava şartlarında gardıroplardan çıkan beyaz tişörtler, çoğumuzun kurtarıcısı olarak sokak stillerinde rol almaya başladı. Basic tişört kombinleri, çabasız şıklığın nadide parçaları olarak dolaplarımız da yer almaya başladığı günden beri kombin yapmak daha pratik hale geldi. Her yerde kullanabileceğiniz basic tişörtler sade, tek renk, düz kesim ve hareketsiz modeller olarak bilinirler. Bu yüzden onları istediğiniz her parçayla birleştirebilir ve çok çeşitli kombinler çıkartabilirsiniz. Boynu uzun göstermesinden ve daha casual durmasından dolayı V yaka tişörtler diğer basic yaka modelllere göre daha çok tercih edilmektedir.

Günlük stiller geceye varırken ne giyeceğim derdi bu parçalarla yok oluyor ve yaz mevsiminin verdiği rahatlık bozulmamış oluyor.

Ayıklayın

Hiç giymediğinizi düşündüğünüz elbiselerinizi, uzun zamandır takmadığınız çantalarınızı, dolabınızda yer kaplayan o ayakkabıyı giymeyeceğinizi kendinize itiraf edin. Bir kenara ayırın ve verilecek durumda olanları verip, giyilmeyecek halde sadece dolap bekçiliği yapanları da atın ????

Kapsül Bir Dolap Yapın

Sürekli giydiğiniz iyi parçalardan belirli bir adet toparlayarak, aynı zamanda birbiri ile kombinlenebilir olacak şekilde bir dolap düzenlemesi yapın. Mesela örnek bir dolap örneği olarak;

beyaz gömlek

basic beyaz tshirt

siyah pantolon

güzel mavi bir kot

gri hırka

zamansız bir etek

kesimi güzel bir elbise

üste oturan bir blazer ceket

şık bir kaban

gibi bir dolap oluşturabilirsiniz.