100 Yıkamaya kadar formunu kaybetmez…

Organik pamuk üretimi ve organik tekstil üretim süreci diğer alternatiflere kıyasla daha maliyetli olduğu için organik tekstil ürünlerinin diğerlerine göre biraz daha pahalı olduğu doğrudur. Fakat bu organik giyimin ekonomik olmadığı yada lüks olduğu anlamına gelmez. Normal bir pamuklu t-shirt 10-20 makine yıkaması sonrasında bozulmaya başlar. Buna karşın organik pamuk veya bambudan yapılmış bir t-shirt 100 makine yıkaması sonrasında bile kolay kolay değişikliğe uğramaz; rengini ve şeklini yıllar boyu korunur. Yıkamaya dayanıklı, rengi solmayan bu giysiler başta pahalı gibi dursa da sağladıkları güven ve kalite ile uzun süre kullanıldıkları için daha ekonomiktir.

Sağlık için

Organik pamuktan üretilmiş tekstil ürünleri çevre ve insan sağlığı için en iyi çözümdür. Organik pamuk doğaya zarar vermeden üretilir. Tarladan toplanan pamuğun işlenmesi esnasında da sağlığa ve doğaya zararlı hiçbir işlem yapılmaz. İnsan sağlığını tehdit eden kanserojen kimyasallar kullanılmaz. %100 güvenle kullanabileceğiniz, çevreye ve insana saygı ile üretilmiş ürünlerdir.

Koton üretiminde fazlası ile su harcanmakta…

Pamuk yetiştirmek çok fazla su gerektirir. Aslında, bir geleneksel tişörtün üretimi 2700 litre su tüketiliyor. Ve çoğu pamuk, suyun kıt olduğu yerlerde yetiştirilmekte. Şimdi organik pamuk satın almanın iyi bir nedeni var: geleneksel pamuğa göre yüzde 91 daha az su gerektiriyor.

Pestisitlerin 25% Pamuk Tarlalarına püskürtülüyor…

Pestisitler pamuk üreticileri arasında çok popülerdir. Öyle ki dünyada kullanılan tüm zirai ilaçların % 25’i pamuk tarlalarına püskürtülüyor. Tişörtlerimize geri dönersek: çiftçiler, geleneksel pamuktan yapılan her biri için topraklarına yaklaşık 150 gram pestisit döküyorlar.

Organik tarımı destekleyelim…

Bizi Tercih Edin…

Organik pamuk kullanmayı tercih etmek, kendinizin, çocuğunuzun sağlığının ve üzerinde yaşadığımız gezegenin geleceği  hakkında düşünmek demektir. White and Simple’i tercih ederek, doğaya karşı gelmek yerine, doğa ile iş birliği yapmayı tercih edeceksiniz.

Kendini ve Ekosistemini Koru…

Organik tarım ürünleri, uzun vadede astım ve kanser gibi rahatsızlıklara neden olan ve toprağı, havayı, suyu ve besinlerimizi kirleten sentetik böcek ilaçlarına maruz kalmamıza engel olarak bizi ve ekosistemimizi korur.