Korona Virüs, tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelirken neredeyse 83 milyon kişi korona virüse yakalandı ve 2 milyona yakın kişi ise hayatını kaybetti. Böyle zorlu bir dönemden geçerken başta el hijyeni olmak üzere sosyal mesafeye ve maske takmaya dikkati elden bırakmamak çok önemli… Uzmanlar, bir de özellikle uzun saatler dışarda kalmak gerekiyorsa ya da kısa da olsa kalabalık ortamlarda bulunmak zorunluluğumuz varsa mutlaka eve geldiğinizde tüm giysilerinizi çıkartıp yıkanmayı ve giysilerinizi de 90 derecede yıkanmasını öneriyor.

Yeni koronavirüs insan cildinde dokuz saat hayatta kalıyor

Yeni bir çalışma, rahatsız edilmeden bırakıldığında, yeni koronavirüsün insan cildinde saatlerce hayatta kalabileceğini buldu. Araştırmacılar, muhtemelen sağlıklı gönüllüleri enfekte etmekten kaçınmak için, aksi takdirde deri greftleri için kullanılacak olan kadavra derisini kullanarak laboratuvar deneyleri yaptılar. İnfluenza A virüsü insan cildinde iki saatten daha az hayatta kalırken, yeni koronavirüs dokuz saatten fazla hayatta kaldı. Her ikisi de% 80 alkol içeren el dezenfektanı ile 15 saniye içinde tamamen etkisiz hale getirildi. Tüm dünyada Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri şu anda % 60 ila % 95 alkol içeren alkol bazlı el losyonlarının kullanılmasını veya en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla iyice yıkanmasını önermektedir. Çalışmalar, COVID-19 bulaşmasının büyük ölçüde aerosoller ve damlacıklar yoluyla gerçekleştiğini göstermiştir. Yine de, yeni çalışmanın yazarları Cumartesi günü Clinical Infectious Diseases dergisinde yayınlanan bir raporda “SARS-CoV-2 enfeksiyonlarının yayılmasını önlemek için uygun el hijyeni önemlidir” sonucuna varmışlardır.

Peki Kıyafetler Konusunda Ne Yapmalı?

Başta da belirttiğimiz gibi Korona virüsün kol gezdiği ve damlacıklar vasıtasıyla bulaşabildiği bir ortamdan eve geldiğinizde mutlaka giysilerinizin de yıkanması gerekmekte…

Saten elbise giymiş bir kadın ile pamuklu giysilere sahip bir başka kadın arasında kim daha rahattır sizce? Elbette pamuklu giyinmiş! Bu cevabı belirleyen elbisenin uzunluğu değil, kumaşın nefes alabilirliği.

Nefes alabilirlik, kumaşın hava ve nemin içinden geçmesine izin verme yeteneği olarak tanımlanabilir. Bu, liflerin bileşimi ve birbirine ne kadar sıkı dokundukları ile belirlenir. Nefes alabilen kumaş giymek, cilt gözeneklerini tıkamak yerine terin buharlaşmasına izin vererek cildinizin nefes almasına yardımcı olur. Bu ayrıca vücudunuzun sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olur. Bu yüzden yazlık gardırobunuz için alışverişe çıktığınızda bu kumaşlara dikkat edin.

Cildinizin Nefes Almasını Sağlayan Kıyafetler

Cildinizin nefes almasına yardımcı olan en iyi nefes alabilen giysi kumaşlarının bir listesini oluşturuyoruz, her zaman bu kumaşları gardırobunuza ve egzersiz veya spor seansları sırasında kullanmaya çalışın:

Pamuk: Pamuk, birkaç çeşitte bulunabilen doğal bir elyaftır. Ancak hepsi nefes alamaz. Cildinizin nefes alması için pamuklu karışımlardan kaçının ve % 100 pamuklu kumaşa yapıştırın. Gofre ve madras pamuğu yaz için harikadır. Pamuklu giysiler hem kuru yazlar hem de nemli koşullar için idealdir.

Keten: Ketenlerin hafif yapısı onu son derece nefes alabilir bir kumaş yapar. Bu doğal elyaf aynı zamanda nemi çok iyi emer.

İpek: İpek, genellikle bir kış malzemesi olarak adlandırılır, ancak hafif ipekler her türlü hava için idealdir. İpek oldukça emicidir ve çabuk kurur, böylece cildinizin nefes almasını sağlar. Ayrıca yazın serin, kışın ılık kalmasını sağlayan doğal iklimi düzenleyici özelliklere sahiptir. İpek aynı zamanda mevcut en hipoalerjenik kumaştır.

Chambray: Chambray, kotun nefes alabilen bir alternatifidir. Ağır chambray sağlam bir çekiciliğe sahipken, hafif chambray hem gündelik hem de şık bir çekiciliğe sahip olabilir.

Giyim Kumaşları Cildinizin Nefes Almasına İzin Vermiyor

Burada, havanın akmasına izin vermeyen ve aralarında hapsolup terleyen kumaşların bir listesini oluşturduk. Bu giysi malzemeleri nefes alamaz ve ciltte kızarıklıklara ve diğer cilt sorunlarına neden olur:

Naylon: Naylon, düşük absorpsiyonlu ve su itici özelliğe sahip tamamen sentetik bir malzemedir. Böylece sadece terin buharlaşmasına izin vermeyecek, aynı zamanda terinizi giysilerinizin içinde hapsedecektir. Bu hem rahatsız edici hem de sağlıksız.

Polyester ve Polyester karışımları: Naylon gibi polyester de su iticidir ve bu nedenle giysileriniz ile cildiniz arasında terin vücuda yapışmasına neden olur. Polyester pamuk karışımının daha iyi olduğunu düşünmeyin, çünkü% 40 sentetik bir varlık bile kumaşın teri emmesini önleyebilir.

Viskon veya Rayon: Bu kumaşların ikisi de genellikle pamuk olarak geçer. Ancak pamuğun emici veya nefes alabilir özelliği yoktur. Suni ipek naylon ve polyester gibi ısıyı hapsedemeyecek olsa da suyu iter ve böylece ter oluşumuna neden olur.

Saten: Saten, naylon ve polyesterin birlikte dokunmasıyla üretilir ve bu nedenle sentetiktir ve cildin nefes almasına izin vermez. Ayrıca saten kalın ve ağırdır.

Cildinizin Dostu White&Simple

White&Simple markası sizi ve cildinizi düşünür. Bu yüzden % 100 doğal pamuktan üretilmişlerdir. kaliteyi, sadeliği, zerafeti, rahatlığı bir arada sunan marka minimalist yaklaşıma önem verenlerinde sevdikleri bir marka haline geldi. Eğer siz de Korona Virüs yüzünden rahat nefes alamıyorsanız, cildinizin nefes almasını sağlamak için White&Simple’in basic tişörtlerini mutlaka denemelisiniz. Rahatlığı, doğallığı birden fazla kombinasynda rahatlıkla kullanabileceğiniz basic tişörtler sadece bir tık uzağınızda….Sitemizde seçeneklere tıklayın, yüzlerce ürüne ulaşın…