1978’de fotoğrafçı Bill Cunningham’ın Greta Garbo’nun sokakta hazırlıksız bir fotoğrafını çekmesiyle başlayan ve daha sonra kişisel stil bloglarının ortaya çıkmasıyla popülerliğini biraz kaybeden sokak modası; trendleri uygular ya da uygulamazken kalıpların dışına çıkan ve bir noktada modanın ağır taşlarını etkisi altına alarak trendleri belirler hale gelmiş bir akım.

Sokak modası sahnesinin oyuncuları ise, tarzında kişisel öğeleri barındıran ve öne çıkaran, “kendisi olmakla” fark yaratan kişiler.

Kendi tarzını yaratmak, yaratıcılığını geliştirmek ve ilham almak için kaynağın sokak modası bloglarıysa; sık kullanılanlarına mutlaka eklemen gereken sokak modası blogları:
The Sartorialist

Scott Schuman’ın 2005 yılında moda dünyası ve günlük yaşamın etkileşimlerini gözler önüne sermek amacıyla başlattığı blogu The Sartorialist, dünyanın en çok takip edilen sokak modası blogu.

Farklı tarzların en elegan yansımalarını bir araya getiren kaliteli fotoğraflarıyla The Sartorialist, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsin.

Tommy Ton

Sokak modası fotoğrafçılığının öncülerinden biri olan Tommy Ton’un blogu Jak&Jil; farklı tarzların detaylarını fotoğrafçının gözünden yakalamak ve asalete doymak isteyenlerin favorisi olmaya aday.

Street Peeper

Fotoğrafçı Phil Oh’un blogu olan Street Peeper, 2006’dan beri sokak modasının nabzını tutuyor. Paris, Londra, Milan, Sidney, Şangay gibi birçok moda başkentinin tek bir yerden takip etmek isteyenler Street Peeper’ı çok sevecek.

Singh Street Style

Singh Street Style, modayı farklı yönlerden keşfetmek isteyenler için ideal. Blogun en ilginç özelliği. yaratıcısı Pardeep Singh Bahra’nın fotoğrafını çekeceği kişilerle ilgili kuralları. Singh Street Style’da yer alabilmek için, poz veren kişinin Sih dinine mensup olması ve günlük hayatta kullanmıyor olsa bile kafasında Dastar (sarık) takması gerekiyor. İngiliz asaleti ve Hindu renk paletini bir arada izlemek isteyenler buraya.