Tatile Çıkarken Yanına Aldığın Olmazsa Olmazın Nedir?

Tatile çıkarken alınması gerekenler listesi birçok insan için epey kalabalıktır. Öyle ki birçok insan yalnızca 1 haftalık tatil için bavulunu ağzına kadar doldurur. Hatta çoğu insana bir bavulun yetmediği bile oluyor. 

Aslına bakarsak yanımıza aldığımız birçok şey oldukça gereksiz, belki tatil boyunca bir defa bile yüzüne bakmıyoruz. Kısacası hem yük oluyorlar hem de bir işe yaramıyorlar diyebiliriz. 

Tatile Giderken Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Tatile için kıyafet seçimi karar verme sürecinde en fazla zorlanılan konu olarak ön plana çıkmakta. Bazı insanların 1 hafta 10 günlük bir tatil için dolaplarındaki tüm parçaları yanında götürmek istediğini görüyoruz. Fakat bu çok zor. Maalesef istediğiniz her şeyi yanınızda götüremezsiniz. Bu sebeple basit fakat bir o kadar da etkili parçalar seçmekte fayda var. Tatil bavulunuzdan bir şeyleri çıkartmak istiyor, çok fazla şeyi yanınıza aldığınızı düşünüyorsanız ilk bakmanız gereken şey kıyafetler olacaktır. Belki giyerim mantığıyla, kıyafetlerinizin çoğunu yanınıza almış olabilirsiniz. 

Dediğimiz gibi; basit ve etkili parçaları seçmekte fayda var. Tatilde giyilecek kıyafetler gibi bir yaklaşıma sahip olmak pek doğru olmayacaktır. Sonuçta hepsini giyebilirsiniz. Peki, yanınıza alacağınız kıyafetleri nasıl seçeceksiniz? Kıyafetler arasından nasıl bir eleme yapacaksınız?

Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Birden fazla kombinde kullanabileceğiniz, çok yönlü parçaları seçmek en doğru seçenek olacaktır. Siyah ya da beyaz, basit bir t – shirt seçmek bu noktada kurtarıcınız olabilir. Çünkü bu renkler, her türlü kombinde kullanabileceğiniz ekstra bir özen göstermeden yakıştırabileceğiniz renklerdir. Ayrıca, beyazın tatildeki yeri de bir farklıdır. Güneşin altında siyah kıyafetle dolaşmak takdir edersiniz ki pek akıllıca bir tercih olmayacaktır. Siyah kıyafetlerin yerini de pas geçmemek lazım. Akşamları giyeceğiniz kombinler için çok ideal bir parça olabilir.

Tatil kıyafeti seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada favori kıyafetlerinize yönelmek olacaktır. Herkesin dolabında giymekten sıkılmadığı, keşke eskimese dediği birkaç tane favori parçası vardır. İşte bu kıyafetler tatil kıyafeti seçiminde en büyük kurtarıcınız olacaktır. Sonuçta tatil boyunca karşılaşacağınız insanlar, aynı kıyafeti onlarca kez giydiğinizi bilmeyecekler. Bu yüzden favorilerden şaşmamak gerek.

Tatil öncesi kıyafet alışverişi konusuna da dikkat etmek gerek. Hatta mümkünse kıyafet alışverişini tatile gitmeden uzun bir süre önce yapmakta fayda var. Çünkü genellikle tatilden hemen önce yapılan kıyafet alışverişlerinde daha heyecanlı ve istekli olunmasından dolayı, gerekenden daha fazla kıyafet alınıyor. Birden fazla kombin içerisinde değerlendirebileceğiniz, yaz ve tatil konseptine uygun kıyafetler seçmek daha doğru olacaktır. 

Tatil kıyafetleri, bavula yerleştirilmeden önce kesinlikle denenmeli. Bavul hazırlama esnasında, bavula yerleştireceğiniz her bir parçayı tek tek denemelisiniz. Kullanacağınız kombinleri kafanızda oluşturmalı ve yakışıp yakışmadığını kontrol etmelisiniz. Bu sayede hem daha az kıyafet taşır, hem de tatilde çok daha şık olursunuz. Ayrıca, önceki yazdan kalma kıyafetler gibi uzun süredir giymediğiniz kıyafetlere de dikkat etmenizde fayda var. Bedeniniz değişmiş olabilir. Üstünüze olmayan bir kıyafeti yanınızda taşımanın ekstra yükten başka hiçbir getirisi olmayacaktır.

Kısacası basit ve etkili kıyafetler seçme stratejisini benimsemek çok mantıklı bir hareket olacaktır. Yılın yorgunluğunu atmak, çılgınlar gibi eğlenmek için gittiğiniz tatillerde kıyafet seçimiyle zaman kaybetmemelisiniz. Sonuçta tüm yılı tatilin gelmesini bekleyerek geçiriyoruz. Tatil esnasında hangi kıyafeti giysem? Bugün bunu mu giysem diye düşünmek, yorucu olacaktır. Bunun yerine kendinize fazla tercih hakkı bırakmamak daha eğlenceli tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Şıklığı yakalamak için basit seçimler en ideal yoldur. Ayrıca dediğimiz gibi; siyah ve beyaz her durumun kurtarıcısıdır.